• Fotokurs systemkamera Sollefteå

  IMG_4507-0

  I morgon startar jag en ny fotokurs i Sollefteå. Ett gäng med fotografer som vill lära sig att hantera sina systemkameror.  Blir superkul att få se vad dessa kommer lära sig. Bildmässigt är det oftast stor skillnad på första träffen och sista.  

  Läs mer...
 • Vacker morgon i Sollefteå

  morgon november

  Det har blivit några morgonbilder med soluppgångar och dimma senaste tiden. Det är vackert och många får inte se soluppgångar för dom är inte uppe i tid Snart kommer första frosten och då dyker det nog upp lite frostiga träd m.m. på sidan. Tills dess, här kommer en vacker morgon i Sollefteå.

  Läs mer...
 • Hösten och vintern smyger sig på Sollefteå

  _DSC8835

  Letade lite i gamla mappar och fastnade för november i fjol. Frosten hade precis lagt sig och Hallstaberget i Sollefteå drog igång snökanonerna. Bild 1 – en frostig väg där man känner hur det börjar bita i kinderna. Bild 2 – Hallstaberget i Sollefteå ur en lite annan vinkel än det oftas fotograferas

  Läs mer...
 • Naturfotografering och Soluppgång

  _MG_7797ny

  Att vara ute i rätt tidpunkt och på rätt plats kan vara, eller ÄR helt avgörande för en bra naturfotografering. Morgon på väg till jobbet och ser att det händer något på himlen – ljuset och färgerna ändras sakta. Stannar bilen och går ut för att ta några bilder och under max 10 minuter är […]

  Läs mer...
 • Hästbilder

  Häst Veronica Öhrling

  Hästar i massor blev det under hopptävlingen i Strinne, Sollefteå hos Öhrlings Hästcenter. Har blivit några hästbilder tidigare år också vilket varit roligt att fotografera. Ett par av dessa är canvas tavlor och pryder väggar hemma hos ägarna.

  Läs mer...
 • Familjefoto

  1-4

  Helgens fotografering innehöll familjefoto både inomhus och utomhus. En trevlig familj från

  Läs mer...
 • Hopptävling

  70-13

  Helgens fotografering blev hopptävling i Sollefteå/Strinne. Ett gäng deltagare som tävlade i både Derby och Clear Round. Blev ett gäng bilder i strålande solsken.

  Läs mer...
 • Grundkurs systemkamera i Sollefteå

  Skärmklipp1

  I november har du ett bra läge att äntligen lära dig hur systemkameran fungerar. – Vill du få koll på alla knappar och funktioner? – Vill du en gång för alla få kameran att göra som du vill? – Vill du få koll på hur man skapar en bra bild?

  Läs mer...
 • Photoshopkurs i Sollefteå

  Skärmklipp

  I oktober siktar jag att tillsammans med studieförbundet vuxenskolan anordna en grundkurs i Photoshop. Det finns några platser kvar på vår photoshopkurs. Anmälningslänk

  Läs mer...
 • Sommarkänsla i Sollefteå

  syrenkant

  Man behöver inte gå så långt för att hitta saker att fotografera. Ibland räcker det med ca 3 meter Morgonen bjöd på sommarkänsla tack vare syrenen på gården som blommar i full prakt. Får bli lite macrofoto på dessa blommor inom kort.

  Läs mer...
 • Kosläpp i Kalknäs Sollefteå

  _DSC9467

  En fin dag i Sollefteå där tanken var att fånga kossor i glädjerus i Kalknäs där dom fick komma ut på sommarbete. Med barnbarnen med och kameran i högsta hugg så blev resultatet inte riktigt som tänkt men det är i sådana läget inte det viktigaste. En vacker bild på en ko och man känner […]

  Läs mer...
 • Kvällsljus över Sollefteå

  IMG_3851.JPG

  På väg hem från agilityfoto strålade detta vackra ljus ner över Sollefteå Kyrka. Stannade bilen och lyckades få med den vackra kvällssolen. 

  Läs mer...
error: (c) Fredrik Holmqvist - megapixl.se