Att tänka på innan fotografering

(c) Fredrik Holmqvist

Barn och bebisar
Barn ska vara pigga, mätta och glada. Tänk på era rutiner och välj en tid som passar barnen bäst. Även om vi inte hittar en tid som passar till 100% kan vi komma bra nära och det blir mycket bättre bilder!
Barn mellan 1-6 år kan ibland också bli blyga eller bestämma sig för att de inte vill fotas. Därför är det bra att förbereda dem i god tid så att de ser fram emot att komma till studion. Muta gärna! När små bebisar ska fotas är det bra om bägge föräldrarna om möjligt kommer (eller att ni tar med en kompis om en av er inte kan komma). Det underlättar oerhört vid fotograferingen om en av er står nära mig för att locka blicken och den andra står nära bebisen som säkerhet.

(c) Fredrik Holmqvist

Familj
Här är tipsen samma som vi barn och bebisar.

frehol-0387

Gravid
Ta gärna med olika kläder, finare underkläder, morgonrock, smycken, topp eller skjorta, ett par coola jeans etc.
Undvik åtsittande kläder som lämnar spår på huden. Jag ser fram emot att den blivande pappan följer med och fotas.
Det blir mycket större variation på bilderna om vi även fotar porträtt på er bägge två plus magen!

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Porträtt (vuxen)
Berätta lite vad du vill ha när du kommer till studion. De flesta som fotas hos mig använder sina bilder till allt möjligt – från årsredovisningar till singelsajter.
Du kanske vill ha en profilbild till Linkedin eller Facebook? Kanske en bild till din hemsida, CV, eller nyhetsbrev? Vi ska se till att du får en bild som du är stolt över och verkligen kan använda framöver!

myra alice-23

Speciella önskemål
Berätta gärna om dina förväntningar innan fotograferingen. Du kanske vill ha en viss ljussättning, helkroppsbilder etc.
Som regel brukar jag koncentrera mig på halvkroppsbilder (eller ännu hellre närbilder) eftersom de flesta beställer just sådana bilder. Självklart går det att ordna helkroppsbilder om du önskar detta, men säg gärna till så fort du kommer in så att jag hinner ställa om.

 

Ris och ros
Om du är nöjd med fotograferingen och bilderna så berätta det gärna för dina vänner. Och om du INTE är nöjd, berätta det för mig!

Vi ses!
/Fredrik